Teksten redigeren

Hoe werkt het ook alweer? Eindigt dit woord met een 'd' of met 'dt'? Wel of geen hoofdletter? Het op de juiste manier spellen van woorden blijft voor veel mensen lastig. Natuurlijk worden we tegenwoordig heel goed geholpen met de spellingcontrole op de computer, maar toch komt het voor dat er foutjes in een tekst blijven staan. Als je dit lastig vindt, kun je een tekst laten redigeren. Een tekst redigeren is het nakijken en verbeteren van een tekst voordat het gepubliceerd wordt. Waar let je op bij het redigeren van een tekst? 
Je let op de spellingfouten, leestekens en grammaticale fouten. Is het doel duidelijk van de tekst en komt de boodschap goed over? Is de opmaak goed en is de tekst goed leesbaar voor de doelgroep? Heeft de tekst een inleiding, middenstuk en een slot? En is de opmaak van de tekst goed? Dus zijn er bijvoorbeeld alinea's en tussenkopjes.
Het redigeren van een tekst gaat dus niet alleen om het juist spellen van woorden. Er komt nog meer bij kijken. Door mijn jarenlange ervaring in het onderwijs ben ik goed op de hoogte van de juiste spellingregels. Daarnaast heb ik een opleiding behaald voor taalcoördinator. Ik vind taal leuk en ik ben er op mijn werk dagelijks mee bezig. Twijfel je of een tekst goed is of wil je een tekst laten nakijken. Neem gerust contact met mij op. Ik help je graag!

Wil je mijn inspiratiemail ontvangen?

Vul hieronder je naam en e-mailadres in, dan ontvang je binnenkort de inspiratiemail in je mailbox!

50%
Je bent er bijna!
Op welk e-mailadres wil je de inspiratiemail ontvangen?
Ik schrijf me in!
Your information is safe with us

Volg mij op Instagram! 

Wekelijks deel ik veel tips en inspiratie voor VA's.