VA mentor Iris Treffers

In 2018 gebeurde er iets, waardoor ik wist dat ik andere keuzes moest gaan maken...

Mijn besluit stond vast. Ik volgde mijn hart.

Hoe is het zo gekomen dat ik mijn eigen bedrijf ben gestart?

Het was 12 november 2018, ik weet de dag nog precies. Ik zat op mijn fiets en ineens werd het zwart voor mijn ogen. Dezelfde dag lag ik in het ziekenhuis voor allerlei onderzoeken.

In deze periode voelde ik mij al een tijdje niet goed. Ik was net één van de dierbaarste personen uit mijn leven verloren. Daarnaast had ik al een tijdje geen plezier meer in het werk wat ik deed. Ik voelde mij gespannen en niet gelukkig. Eigenlijk wilde ik hier niet aan toegeven, hoe ik mij toen voelde en ging door met mijn drukke baan. Tot het moment dat ik van mijn fiets viel. Toen moest ik wel een rustpauze inlassen. Na heel wat doktersbezoeken bleek ik overspannen te zijn. In de periode dat ik thuis zat, ben ik goed gaan nadenken wat ik wilde in mijn leven.

Startende VA's helpen

Na 17 jaar werken in het onderwijs besloot ik mijn baan op te zeggen

Ik had op dat moment al een tijdje mijn opleiding voor virtueel assistent afgerond, maar durfde de stap niet meteen te nemen. Na mijn herstel voelde ik mij weer goed en ik was klaar om de keus te maken.


Ik had besloten om mijn hart te gaan volgen, te gaan doen wat ik graag wilde doen. Dit was het begin van mijn bedrijf.


Het werk als virtueel assistent deed ik eerst naast mijn baan in loondienst in het onderwijs. Ik genoot zo van het ondernemer zijn en al snel kreeg ik het drukker en drukker. Het ging zelfs zo goed dat ik mijn baan in loondienst helemaal kon opzeggen.

Van virtueel assistent naar VA-Mentor..


En wow tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds zo blij met de keus die ik toen heb gemaakt. Mijn baan in loondienst opzeggen en volledig ondernemer worden. Ik was van tevoren bang dat ik geen klanten zou aantrekken en dus geen inkomen zou hebben. Het eerste half jaar modderde ik een beetje aan, maar vanaf het moment dat ik besloot om te kiezen voor een expertise ging mijn bedrijf steeds harder groeien. Ondernemers wisten waar ze voor bij mij moesten zijn en ik trok steeds meer klanten aan. Niet veel later heb ik als VA altijd vol met werk gezeten en zelfs 2 jaar gewerkt met een wachtlijst, hoe gaaf is dat! 

Online zichtbaarheid voor VA's

Er gebeurde ook nog iets anders

Doordat ik alles wat ik had geleerd over online zichtbaarheid toepaste in de praktijk, groeide mijn Instagram enorm. Ook begon ik met het schrijven van een nieuwsbrief. Ik deelde veel tips over online zichtbaarheid, maar ook over het vak virtueel assistent zelf.

Ik kreeg steeds vaker berichtjes van startende, maar ook ervaren VA’s met vragen hoe ik bepaalde dingen had gedaan. Bijvoorbeeld wat mij succes heeft gebracht of hoe het komt dat ik helemaal vol zit en zelf mijn ideale klant aantrek?

Ik kon eigenlijk de vraag niet meer aan. Zoveel VA’s heb ik op weg geholpen.

Maar ik merkte ook dat het iets met mij deed! Ik genoot ervan en werd er zo blij van. Elke keer als ik een VA op weg had geholpen, voelde ik me trots. Ik merkte gewoon dat ik hier echt heel goed in was.

De juf in mij kwam als het ware naar boven. En dat is natuurlijk niet heel gek na 17 jaar onderwijs ervaring. Dan weet je van jezelf dat je anderen ook echt iets kunt leren. Het is gewoon mijn vak.

Toen kwam er een moment dat ik dacht: 
“Hier moet en wil ik iets mee gaan doen!”

En dat heb ik gedaan. Mijn passie voor het lesgeven is gebleven, niet meer als juf, maar als zelfstandig ondernemer.

Hoe mooi is het dan dat ik nu andere VA’s help met mijn kennis.

Als VA-Mentor help ik VA's bij het goed neerzetten van hun bedrijf. Ik help je bij het bepalen van je aanbod en het aantrekken van klanten, zodat je maandelijks een mooi salaris verdient met je eigen onderneming. Dat doe ik met:

✓  het VA Library Membership

1:1 coaching

Ik heb al meer dan 300 VA’s mogen en kunnen helpen.

"Volg je hart, want dat klopt"

Hulp voor va's

Nog een paar weetjes over mij...

Als je me echt zou kennen dan weet je dat..

> Ik samenwoon met mijn gezin en onze hond in het mooie Velserbroek.

> Ik een ochtend en een avondmens ben. Vroeg naar bed gaan vind ik lastig, maar ik kan ook genieten van 's ochtends vroeg op staan, dan wel met een heerlijk bakkie koffie.

> Ik gek ben op to do lijstjes en planners. Elke week maak ik mijn planning in mijn mooie roze planner. Het geeft mij overzicht en ik vind het ook nog eens ontzettend leuk om te doen.

> Ik van de kleur roze hou. Daarom zit deze kleur in mijn huisstijl. De kleur roze staat voor vrouwelijkheid. Ik werk met vrouwelijke ondernemers, daarom past de kleur roze zo goed bij mijn bedrijf.

> Ik een echte liefhebber ben van de zomer. Ik vind het heerlijk om veel buiten te zijn. Ik ga dan ook graag op een zomerse dag naar het strand.

> Ik gek ben op carpaccio en sushi.

> Insta mijn favoriete social media kanaal is, daar ben ik dan ook erg actief op.

> Mijn favoriete vakantie bestemming Ibiza is.

Lieve VA, wat is jouw verhaal?

En nu is het jouw beurt. Wat is jouw verhaal? Wat heeft je getriggerd om mijn hele verhaal te lezen?

Ik ben oprecht benieuwd naar jou. Waar droom je van? Wat staat er nog tussen je huidige situatie en je droom in?

Deel het hieronder met me door het formulier in te vullen en ik reageer altijd op je bericht.


Volg mij op Instagram! 

Wekelijks deel ik veel tips en inspiratie voor VA's.